esmaspäev, 27. oktoober 2014

Tehnoloogiad ja standardiseerimine

Artiklis loetletust on mulle tuttavad vaid Koolielu.ee-ga, WordPress, Twitter ja Skype, nii et otsustasin veel katsetada.
Esimeseks valisin Delicious´e, millega sain hakkama. Tegin lahti oma seni ainukese lingikogu Getwapps, avasin rubriigi Kitarr ja tekitasin Delicious-keskkonda toreda lingikogu klassikalise kitarri keskondadest. Sellest kujunes omamoodi võistlus - milline keskkond pakub automaatselt kõige rohkem märksõnu ja milline kõige vähem. Võitjaks tuli Eesti oma Kitarrikool.ee, kaotus jäi samuti kodumaile - Kitarriselts.ee ei pakkunud ühtki tag´i. Põhjustesse esialgu süvenema ei hakanud.

Proovisin ka Evernote´i, täites kohusetundlikult paar meeldetuletust.

Hetkel on õhus kutsung käivitada (ilmselt protesti märgiks ja eestisisese traditsiooni murdmiseks) midagi õppetöö-sarnast Twitteris. Kuna hetkeseisuga (27.10.2014 kell 18.18) on juba kolm inimest (haridustehnoloogia tudengid) sellest ideest haaratud, siis saab see tõenäoliselt mingil määral ka teoks.

Vookogudest katsetasin Netvibes´i, olen jäägitus vaimustuses, kuid teostus jäi esialgu poolikuks. Kuid ma ei heida meelt - tavaliselt on need olukorrad alati positiivselt lõppenud. Jätkan jonnakalt pusimist.










1 kommentaar:

Erki Aasamets ütles ...

Mina katsetasin ka Delicious'i, kuid suurim pettumus oli arvutis olevate brauserite järjehoidjate importimine sinna keskkonda. Kõik uued vidinad tunduvad nii põnevad, et katsetamise aeg venib ja venib ning lõpuks ikkagi tahaks veel. Endal on mul samamoodi, et hektel mängin uute keskkondadega. Netvibes'i proovin tänu sinu positiivsele kommentaarile täna õhtul :). Tubli töö!